SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN TÜRKİYE-AZERBAYCAN-TÜRKMENİSTAN DEVLET BAŞKANLARI BİRİNCİ ZİRVESİ VESİLESİYLE TÜRKMENİSTAN’I ZİYARETLERİNE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Devlet Başkanları Birinci Zirvesi’ne katılmak amacıyla 13-14 Aralık 2022 tarihlerinde Türkmenistan’ı ziyaret edeceklerdir.
Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Serdar Berdimuhamedov’un davetine icabetle, Sayın Cumhurbaşkanımızın yanısıra Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in iştirakleriyle 14 Aralık Çarşamba günü Avaza’da düzenlenecek Zirve’de ticaret, enerji ve ulaştırma başta olmak üzere, dost ve kardeş üç ülke arasındaki işbirliğinin her alanda daha da derinleştirilmesine dair atılacak adımlar ele alınacaktır.
Zirve vesilesiyle, mezkûr alanlarda işbirliğinin ahdi zeminini kuvvetlendirecek muhtelif anlaşmalar imzalanacaktır.
Sayın Cumhurbaşkanımız, Zirve marjında ikili görüşmeler de gerçekleştireceklerdir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.