Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez ülkelerini kapsayan ziyareti çerçevesinde Suudi Arabistan’a bir ziyaret gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ziyaretinde; eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT
Müsteşarı Hakan Fidan da eşlik etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı Kraliyet Terminali’nde Suudi yetkililer tarafından karşılandı.
Karşılamanın ardından Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz ile özel konutunda baş başa bir görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, onuruna verilen resmî öğle yemeğine iştirak etti ve yemekten sonra gerçekleştirilen heyetler arası görüşmeye katıldı.
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı da kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kraliyet özel konutunda gerçekleşen kabulün ardından Suudi Arabistan’daki temaslarını tamamlayarak, Körfez turunun ikinci durağı olan Kuveyt’e hareket etti.