Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Latin Amerika ülkelerini kapsayan ziyareti çerçevesinde 31 Ocak-2 Şubat 2016 tarihlerinde Şili’ye resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, başkent Santiago Arturo Merino Benitez Uluslararası Havaalanı’nda Şili Dışişleri Bakanı Heraldo Munoz ve Türkiye'nin Santiago Büyükelçisi Naciye Gökçen Kaya karşıladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmî temaslarına 1 Şubat Pazartesi günü Bernardo O’Higgins Anıtı’na çelenk koyma törenine katılarak başladı.
Şili Devlet Başkanı Bachelet tarafından La Moneda Sarayı önünde resmî törenle karşılanan ve tören kıtasını selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Başkanı Bachelet ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortak basın toplantısının ardından Devlet Başkanı Bachelet tarafından La Moneda Sarayı'nda onuruna verilen resmî öğle yemeğine katıldı. Yemeğe Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan da katıldı.
Birleşmiş Milletler Latin Amerika ve Karayipler Ekonomik Komisyonu (ECLAC) tarafından düzenlenen konferansta bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konferansın ardından başkent Santiago'da bulunan Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu’nu ziyaret etti. Ziyaretinde
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan da eşlik etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 Şubat Salı günü başkent Santiago’da Türkiye tarafından yenilenen Vitacura Türkiye Parkı’nın açılış törenine katıldı. Düzenlenen törende, kendisine eşlik eden eşi Emine Erdoğan ile birlikte parkta ağaç diken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu
törenle birlikte Şili’deki programını tamamlayarak beraberindeki heyetle birlikte Peru’ya geçti.