Finlandiya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö’nün Ülkemizi Ziyaretine İlişkin Basın Açıklaması

15.03.2023

FİNLANDİYA CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANI SAULİ NİİNİSTÖ’NÜN ÜLKEMİZİ ZİYARETİNE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

Finlandiya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle, 16-17 Mart 2023 tarihlerinde ülkemize çalışma ziyareti gerçekleştirecektir.

17 Mart, Cuma günü İstanbul’da yapılacak görüşmelerde, Türkiye-Finlandiya ilişkileri tüm veçheleriyle gözden geçirilecek, işbirliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacaktır.

Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanısıra, NATO Madrid Zirvesi marjında imzalanan Üçlü Muhtıra temelinde Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusu, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ile güncel bölgesel ve küresel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulması da öngörülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.