SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN G20 LİDERLER ZİRVESİ’NE KATILMAK ÜZERE ENDONEZYA CUMHURİYETİ’NE GERÇEKLEŞTİRECEKLERİ ZİYARET HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 15-16 Kasım 2022 tarihlerinde, Dönem Başkanı Endonezya’nın evsahipliğinde Bali’de düzenlenecek 17’nci G20 Liderler Zirvesi’ne iştirak edeceklerdir.
Zirve, “Birlikte Toparlanma – Daha Güçlü Toparlanma” ana teması altında icra edilecektir. G20 liderleri bu kapsamda, “Gıda ve Enerji Güvenliği,” “Sağlık” ve “Dijital Dönüşüm” başlıklı üç oturumda fikir teatisinde bulunacaklardır.
Sayın Cumhurbaşkanımız Zirve marjında çeşitli ülke liderleriyle temaslar gerçekleştireceklerdir.
Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıca, Zirve öncesinde 14 Kasım, Pazartesi günü Bali’de evsahibi Endonezya’nın Cumhurbaşkanı Joko Widodo’yla kapsamlı ikili görüşme yapacaklardır.
Görüşmede, Türkiye ve Endonezya arasındaki ilişkiler tüm veçheleriyle gözden geçirilecek, işbirliğinin daha da geliştirilmesine yönelik olarak atılabilecek adımlar ele alınacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.